Маги Вълчанова: Спрете филтрите на снимките, те водят до депресии! (виж тук)

Маги Вълчанова: Спрете филтрите на снимките, те водят до депресии! (виж тук)
Гласувайте за статията

Маги Вълчанова е твърдо против супер обработените снимки!

Да се сложи край на използването на филтри при обработка на снимки, които след това се пускат в социалните мрежи, иска Маги Вълчанова.

Маги Вълчанова

Маги Вълчанова смята филтрите за опасни

Най-красивата българка за 2000 година подкрепи кампания срещу безобразното качване на обработвани снимки. Които създават фалшива реалност в очите на подрастващите.

„Против филтрите съм! Те губят връзката с реалността. По-страшното е, че младите започват да живеят с тази илюзия и започват да не харесват себе си. Това води до депресии и желания да бъдеш друг човек“, споделя Маги пред вестник „България Днес“.

В кампанията се включва и Деница Стоянова, модел и известен влогър с близо 30 хил. последователи в Инстаграм.

Тя цитира статистика за България, която посочва, че 62% от момичетата на възраст 10-17 години използват филтри или приложения, за да променят начина, по който изглеждат на своите снимки. Именно тези данни плашат Маги Вълчанова, която носи титлата „Мис България“.

„Известните хора трябва да се покажат без грим и да си качват снимки без филтри. Повечето мои снимки дори нямат и обработка. Не мога да кажа, че понякога не се забавлявам с филтрите, но все пак аз съм човек, който е възрастен, идвам от различно поколение и знам и другото.

Младите израстват с тази реалност и я приемат за истина. Ние сме видели и нормалното“ , категорична е Маги Вълчанова. Тя е майка на две момчета, единият влиза в тийнейджърска възраст. Макар да са малки все още, Маги се надява след време да подбират правилно момичетата в живота си.

„Синовете ми са малки, още не съм стигнала до тези проблеми. Един ден ще ми се наложи да общувам с техните гаджета, надявам се да попаднат на момичета, които са залягали повече над уроците, отколкото на филтрите в инстаграм и фейсбук. Но това е животът“, разкрива с усмивка опасенията си фитнес инструкторката.

По думите на Вълчанова именно филтрите стават оправдание за хирургичните корекции. „Това оправдава и тези безмерни пластични операции. В стремежа си да приличат на образа, който филтрите правят, са готови да легнат под ножа.

Като си правя моя образ с филтри – за да го достигна в реалността, ми трябват поне две пластични операции“, допълва още ексманекенката.

„В стремежа си да достигнат този нереален образ започват да прекаляват. Всички сме видели примери, които излизат извън стандартите. Въобще за красота не може и дума да става, няма и естетика. Има само някаква болест в главата, която трябва да се лекува“, категорична е Маги Вълчанова.

Деница Стоянова стартира инициативата

Моделката и влогър Деница Стоянова цитира плашещата статистика за обработването на снимки в социалните мрежи. Трябва да се говори, да се мисли, да се дискутира.

„Всички искаме до бъдем по-слаби, да нямаме пъпки, да имаме съвършена кожа. Но това са неща, върху които може да се работи, а най-лесно е с 1 клик в програмата“, възмущава се Деница пред своите 30 хил последователи.

33% от момичетата, които използват филтри, смятат, че не отговарят на стандартите за красота, които инфлуенсърите налагат в социалните мрежи, а 29% от момичетата се чувстват по-малко красиви, когато гледат снимки на инфлуенсъри и знаменитости в социалните мрежи.

Отделяйки до 30 минути за редактиране на всяка снимка, което се равнява на часове всеки ден (в световен мащаб), младите момичета имат все по-ниска телесна самооценка.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар