Това ли е краят на турските сериали?

Това ли е краят на турските сериали?
Гласувайте за статията

Засега зрителите могат да са спокойни

Случващото се в световен мащаб оказа пагубен ефект и върху турските сериали.

Ще спре ли работата по заснемането им в срок от три седмици? Ще има ли нови серии от любимите на зрителите продукции?

Оказва се, че в сектора, в който работят хиляди хора, е надвиснала сериозна заплаха, предават световните осведомителни агенции.

турските сериали

Засега зрителите могат да са спокойни

Това, което е известно до момента е, че ситуацията с коронавирус пандемията в Турция е извън контрол. Поради тази причина държавата трябваше да предприеме много строги мерки, за да пребори инфекцията.

От 29 април до 17 май в южната ни съседка беше въведена пълна карантина. Образователните институции и детските градини бяха затворени. Беше въведено и условие пътуванията на дълги разстояния да стават само със специални разрешения.

Разбира се, феновете на турските сериали се питат при това положение как и дали снимките им ще продължат. Първоначалната информация бе, че се спира работата, без изключение за филмовия и телевизионен сектор. Така от 29 април до 17 май беше преустановено заснемането на всички сериали, филми и телевизионни предавания в страната.

След това обаче, последва уточнение. Според информация от уеб сайта Medyatava, който е специализиран за новини около снимачните процеси на сериали и филмови проекти, работата все още няма да се спира. Информацията беше потвърдена и от известния журналист Бирсен Алтунташ.

Тя заяви, че хората ще продължат работата на снимачната площадка. Алтунташ подчерта, че въпреки опасността, е по-добър вариант да се работи, отколкото да се седи между четири стени. Освен това миналата година секторът също пострада много сериознно от пандемия.

От информация на Асоциацията на производителите TESİYAP, провели преговори с представители на властите, става ясно, че работата по заснемането на сериалите все пак ще има как да продължи. Това обаче ще се случва със специални пропуски за членовете на филмовите екипи.

Турският шоубизнес е един от малкото сектори на икономиката, в който тестването за коронавирус се провежда всеки ден. Хората са по-добре защитени, отколкото в други индустрии. В този ред на мисли възможността да не работят и съответно да изхранват семействата си, би била неразумна, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар