Разпънаха на кръст Мис Плеймейт Диана Габровска! (още подробности)

0

Диана Габровска е била център на много атаки!

Сцената се развива не в действителност, а върху платното на художник, претворил със своя творческа визия една от най-известните снимки в държавата.

Диана Габровска
Диана Габровска беше оплювана стотици пъти

Става дума за фотоса, с който бе компрометирана кандидат-кметицата на китното градче Момин проход дни преди местните избори през есента на 2019 г.

Година и половина по-късно Диана Габровска вече е корица на „Плейбой“ и носителка на последната награда „Мис Плеймейт“, а идеята й е художници да претворят еротичната снимка през своя поглед.

След което да организира благотворителна изложба с картините, средствата от която да отидат при жени, претърпели насилие. А по този начин да трансформира лошото в позитивен ефект.

„Когато започнах да пиша книгата си, исках на представянето й да направя нещо специално за всички жени, жертва на тормоз в България. Въпреки това, което преживях и бях публично унижавана, продължавам да вярвам, че трябва да бъдем добри и да си помагаме с каквото можем. Просто защото съм такъв човек.

Така се роди и идеята да предложа на художници от цялата страна да нарисуват своето виждане и своята интерпретация на снимката, която по време на предизборната ми кампания се тиражираше навсякъде в интернет пространството и ме смаза публично, а след това вдигна и промени завинаги.

И с тези картини да бъде направена благотворителната изложба“, сподели пред вестник „България Днес“ Габровска, чиято книга „Аз, грешницата“ вече излезе по книжарниците в цялата страна.

На инициативата на Диана откликват десетки самоуки и утвърдени във времето художници. Някои от тях рисуват Габровска абсолютно натурално, както я показва голата снимка. Други я претворяват по абстрактен начин, трети като индианска шаманка, четвърти в сюрреалистичен облик.

Пети творец ражда слогана „Не ме смачкахте, амбицирахте ме“, а шести обсипва тялото й с рози. Но най-голямо впечатление прави художник, който интерпретира плеймейтката като гола жена без лице, разпъната на кръст, а над главата й около кръста се увива съскаща змия.

„По този начин от болката, унижението, подигравките да се роди добрина, изкуство, нещо красиво, благородно дело. И отново искам да кажа огромно благодаря на всички художници, които приеха така добросърдечно идеята, включиха се и подкрепиха каузата ми!“, дава позитивен смисъл на идеята си Диана Габровска.

Вече има заявки за място за провеждане на благотворителната изложба и насоки за организация, която да приеме дарените средства за жени, жертви на насилие и агресия.

„Няма нищо случайно, че нещата се случват през май месец в навечерието на рождения ми ден. През май 2020 г. станах корица на „Плейбой“. А сега отново е горещо политическо време с много скандали“, коментира пред вестника Мис Плеймейт.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.