Кой като нея: Цветана Манева с 3 бона заплата и 700 лева пенсия! (още разкрития)

Кой като нея: Цветана Манева с 3 бона заплата и 700 лева пенсия! (още разкрития)
Гласувайте за статията

Цветана Манева е една от най-богатите актриси!

Цветана Манева е сред най-богатите в бранша. Докато много от колегите й броят стотинките, за да си платят сметките, Манева живее като кралица. От февруари насам 77-годишната театрална и киноветеранка прибира пенсия за заслуги в размер на 700 лева.

Цветана Манева

Цветана Манева сред най-богатите в бранша

Възнаграждението е пожизнено и се дава на изявени творци, по предложение на Министерството на културата. Това обаче съвсем не е единственият доход на актрисата. Междувременно тя получава и заплата от Нов български университет, където е преподавател.

Цветана се води почетен професор в частния ВУЗ и взема по 3 хиляди лева месечно. Там тя води лекции по актьорско майсторство на студентите в бакалавърска степен. Макар да е преподавател, Манева не е приключила с активната си кариера.

Тя все още играе в Театър 199. От 1991 г., вече 20 лета, актрисата е на свободна пракитка и не се води на щат в нито един голям театър. Цветана има свободата да подбира ангажиментите си, но въпреки това скоро не сме я виждали на малкия екран.

Последните й две роли бяха в „Под прикрите“, където игра майката на Иво Андонов, както и в „Скъпи наследници“, където бе баба Злата. Манева не приема участия в тв реклами, тъй като няма затруднения с парите.

След скандала с появата й във видеоклип на краля на чалгата Азис, актрисата имала обеца на ухото и отклонявала всякакви предложения от подобен тип, които може да повлияят зле на репутацията й.

В същото време нейната единствена дъщеря Надежда се бори за хляба си в Австрия. Там тя се грижи за болни възрастни хора и припечелва допълнително като рехабилитатор, пише сайтът  Ретро.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар по “Кой като нея: Цветана Манева с 3 бона заплата и 700 лева пенсия! (още разкрития)”

  1. лакоми творци

    май 14. 2021

    Преди 35 г баба лили пя във военното училище в търново и за 30 мин поиска 900 лв, а заплатата на полковник беше към 640

Добавете коментар