Актьорът Георги Стайков: Слави е болен като мен, от множествена склероза!(Виж още)

Актьорът Георги Стайков: Слави е болен като мен, от множествена склероза!(Виж още)
Гласувайте за статията

Слави Трифонов крие заболяването си, категоричен е актьорът!

Популярният актьор Георги Стайков направи сензационно разкритие за здравословно състояние на Слави Трифонов. Актьорът сподели, че шоуменът страда от заболяването множествена склероза.

Слави Трифонов

Слави Трифонов крие, че е болен от множествена склероза

С каквото самият Стайков бе диагностициран през май 2019 година, пише сайтът „Ретро“.

„Ето Слави Трифонов, който не иска да си признае официално, страда от моето заболяване, само че в прогресивна форма. Но не застава като мъж да си го признае“, разкрива в интервю Стайков.

Откъде е научил подробности за състоянието на Трифонов, той не разкрива. За здравословните проблеми на лидера на партия „Има такъв народ“ от години вървят различни слухове.

А че има множествена склероза, се заговори още преди десет години.

В интернет форумите има редица дискусии между пациенти с това заболяване, които също коментират, че са чували из отделенията, където се лекуват, че Трифонов е един от тях.

През март почина лекарят, който пръв слага тази диагноза на Слави Трифонов. Дългия обаче не приема мнението на уважавания невролог д-р Тодор Цанков.

И до днес така и не разкрива каква е причината за постоянно влошаващото му здравословно състояние.

Слави не може да се движи без помощта на патерица, а според специалисти двигателните проблеми са едни от най-честите признаци за това заболяване.

Множествена склероза е нелечимо заболяване, което се контролира със специални терапии. То буквално преобръща живота и на самия Георги Стайков, който е трудно подвижен, а за него се грижи социален патронаж.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Актьорът Георги Стайков: Слави е болен като мен, от множествена склероза!(Виж още)”

  1. Eu

    май 16. 2021

    Човек трябва да пази достойнството си и това на другите хора. Ко й от какво е болен си е негова работа, ако не пречи на останалите. Има и лекарска тайна. Медицинският персонал и лекарите не трябва да коментират болестите на пациентите си. Ако го правят е клюкарстване. Ако Слави има проблеми със здравето, те са само негови. Той не обременява хората с тях и не ги коментира, а това е достойно поведение.

  2. Lala

    юни 09. 2021

    Към @Eu – само частично е така. Множествената склероза (МС) води не само до загуба на моторнодвигателните функции на тялото (частични или изцяло), но посяха и върху много други неща – загуба на зрение (обикновено око след око, както е и при Трифанов), заваляне при говорене, световъртеж, преумора, проблеми със стомах, отделитена система и репродуктивните органи. Промяна в поведението (психична) също може да бъде наблюдавано. Заболяването няма лечение и часовникът цъка неумолимо. Не може да се дискриминират хора с МС, но би следвало да има ограничения какви длъжности могат да заемат в зависимост от това какви са изискванията и до каква степен могат да ги изпълняват.

Добавете коментар