Блага вест за всички пенсионери

Блага вест за всички пенсионери
Гласувайте за статията

Блага вест за пенсионерите дойде след първото заседание на служебния кабинет

След първото си заседание служебният кабинет зарадва пенсионерите.

От изявление на вицепремиерът Гълъб Донев и служебният министър на финансите Асен Василев стана ясно какво ще се случи с куп социални мерки.

Пенсионерите ще продължат да получават по 50 лева

Пенсионерите ще продължат да получават по 50 лева

„Тъй като съзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко и обществото очаква реакция на служебното правителство и доколко и кои ще продължат въведените мерки, за съжаление тяхната финансова обезпеченост бе гарантирана до края на месец май, а други до края на месец юли. Още в първото заседание на Министерски съвет обсъдихме възможността за продължаване на мерките“, добави Донев.

Той поясни, че става въпрос за мерките 60/40, мярката 80/20, мерките, които са свързани с децата, които не ходят на училище и детски градини и мерките, свързани с пенсионерите.

Донев съобщи, че с министъра на финансите са провели задълбочен разговор, в който са направили анализ на финансовото състояние на бюджета.

Той добави, че финансовото състояние е изключително тежко, но средствата от 50 лв за пенсионерите ще продължат да се изплащат поне до края на мандата.

Василев поясни, че в момента работи с министъра на икономиката и министъра на туризма, за да се намери начин за преодоляване на икономическата криза.

„Истината е, че ако не заработи бизнеса, пари няма да има за никого, ако заработи бизнеса, пари ще има за всички“, заяви служебният вицепремиер, цитиран от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар