Кметът на селото на Бербатов: Само да го видим по улицата и се пръскаме от гордост!

Кметът на селото на Бербатов: Само да го видим по улицата и се пръскаме от гордост!
Гласувайте за статията

Бащината къща на Димитър Бербатов в неговото село Марикостиново се ремонтира основно. От няколко години имотът пустее, след като дядото и бабата на именития бивш футболист починаха. Митко е прекарал всичките си детски ваканции като ученик именно там. Двуетажната постройка е необитаема, но сега семейството на Бербатов е решило отново да я стегне. С това са се заели най-вече таткото на легендарния нападател Иван, и чичо му Анчо.

Двамата братя ще инвестират, за да подменят дограмата и да направят нова мазилка на фасадата. Щe подменят и счупените керемиди. В скромната къща вече има майстори, които работят през деня. Все пак в двора още зеленее старата лоза, от която дядо Мицо правел навремето най-хубавите домашни ракии в региона. Пред къщата пък цъфти разкошна липа, от която навремето Бербо пиел най-вкусния чай на баба.

„Горди сме с Митко, него го познава цял свят – фамилията Бербатов има все още рода тук в селото. Той не ни забравя. Откакто починаха дядо му и баба му, си идва все по-рядко”, признава пред „България Днес“ кметът на Марикостиново Гергана Тодорова. След няколко дни селото се готви за голям празник, свързан с традиционния събор.

Веселбите започват още в неделя с турнир по стрелба и празничен концерт, а за понеделник са предвидени култови народни борби.

„Преди Митко беше гост абсолютно всеки път на съборите тук. Само едно негово преминаване по главната улица беше за нас страхотна гордост. Той е човечен, не пропускаше да поздрави никого. Спомняше си за детските години, когато е идвал на село и си е играл с наборите си. Дарявал е футболни топки за местния отбор“, казва още кметицата.

Селото очаква Бербатов и сега, но е малко вероятно той да се върне, след като официално се кандидатира за президент на българския футболен съюз и е доста ангажиран. Освен това той прие много тежко смъртта на дядо си Мицо и баба си Верка и след погребенията им не се е завръщал на село. Именно дядото е първият голям футболист в рода и винаги е предавал своите уроци на малкия си внук. „Играехме много с него, дори веднъж ми скина кръста“, обичал да се шегува Димитър Бербатов-старши.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар