Почивката на Южното Черноморие ни излиза по-евтина

0

Плащаме по-малко за почивка на Южното Черноморие

Почивката на Южното Черноморие ще ни излезе най-евтино това лято. Според отчетените данни цената и приходите, генерирани от стая на Южното Черноморие, са по-ниски от тези на Северното Черноморие.

Данните отчитат и спад в приходите от нощувки, който е в размер на 58% спад. Със 71% по-малко спрямо 2019 година са чуждестранните туристи, почивали у нас.

В края на 2020 хотелиерският бизнес отбеляза 58% спад на приходите от нощувки и над 50% отлив на туристи на годишна база. Максимална заетост беше постигната през летния сезон, макар и на половина от предходната година, а средният процент за второто полугодие на 2020 е малко над 25%.

Броят на леглата в хотелите е намалял с 18% по време на ковид кризата, което основно се дължи на факта, че голяма част от тях останаха затворени по време на пандемията или изцяло прекратиха дейността си поради невъзможност да покриват разходите си.

В създалата се част голяма част от сънародниците, които обичайно почиват в чужбина, бяха принудени да изберат български курорти и хотели, но същевременно доведе до сериозен спад на чуждестранните туристи у нас. С цели шест пъти са намалели нощувките, реализирани от български граждани, пише Pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.