Служебният премиер зарадва пенсионерите

Служебният премиер зарадва пенсионерите
Гласувайте за статията

Служебният премиер съобщи добра финансова вест за всички пенсионери

Всички пенсионери ликуват след тази новина.

И за месец юни са осигурени средствата за добавката към пенсиите, която е в размер на 50 лева. Това стана ясно от заседание на служебния кабинет, съобщава БЛИЦ.

По време на заседанието бе взето и другото важно решение а именно предлагането за освобождаване на началника на ДАНС.

„Предлагаме на президента да бъде освободен директорът на Държавната агенция „Национална сигурност“ Димитър Георгиев“, заяви служебният министър-председател Стефан Янев. Той направи изказване пред медиите след заседанието на кабинета.

Предложението е на мястото на Димитър Георгиев да бъде назначен Пламен Тончев, който в момента е директор на регионална структура на ДАНС, заяви Янев.

Както вече стана ясно социалната пенсия за старост ще бъде повишена. Това ще се случи от 1 юли. В програмата на правителството за месец юни е включено определянето на нов размер на социалната пенсия за старост, се разбра от решенията на Министерски съвет след заседанието днес.

От 1 юли се предвижда увеличение и на пенсиите, несвързани с трудова дейност (пенсия за военна инвалидност, пенсия за гражданска инвалидност, социална пенсия за инвалидност и персоналната пенсия) и добавките, които се изчисляват в процент от нея, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар