Преслава с разкрития за детството си!

Преслава с разкрития за детството си!
Гласувайте за статията

Преслава щяла да става тираджийка. Добричлийката, която на 26 юни ще празнува 37-мия си рожден ден, е завършила музикалното си образование в училище по изкуства СОУ „Св. Климент Охридски”, но като дете първата й желана професия била да е международен шофьор като баща си.

„Като малка исках да приличам на баща си – щях да стана тираджийка. Не е смешно. Щях да карам камион като тате”, сподели изпълнителката на „В твоето легло” в предаването „Събуди се”. По-късно, когато любовта към музиката надделяла, Преслава, която заедно със сестра си са наследили таланта си от майка си, не се поколебала, когато се появили други възможности за реализация. „Отдаваше ми се математиката, но едва ли щях да се занимавам с висша математика”, каза тя. И изтъкна, че наскоро, когато била в Добрич на събирането на випуска си, присъствала й учителката им по математика. Тогава госпожата припомнила, че Преслава била добра по нейния предмет. „Езиците също ми се отдаваха”, сподели певицата и допълни, че нейна учителка дори се обаждала на родителите й: „Дайте да я пратим с моята дъщеря, ще работи нещо в Германия”. „Но това не е бил моят път. Преди всичко музиката. Аз пея, откакто се помня, и знам, че това ми е призванието”, убедена е Преслава.

Тя започва да пее по заведения още като 15-годишна, макар че родителите й не били много съгласни. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават „Шанс”, а първия оркестър, с който е работила професионално, е формация „Мега”. По-късно Милко Калайджиев, който е открил не една и две днешни звезди, се натъква на гласовитата млада певица и я кани да пее с неговия оркестър в редица заведения по Черноморието, като преди това тя взима участие в клиповете към песните. Няколко месеца по-късно Петя, както е рожденото й име, подписва с „Пайнер” и се появява на голямата музикална сцена с псевдонима Преслава.

Тя имала предложение за договор и от механа в Несебър още на бала си. Тогава с нейни съученици не харесали музиката, която пускали в ресторанта на хотела, в който е резервацията им за празника. Решили да отидат в механа наблизо. И съвсем очаквано се изявявали на сцената, за радост на гостите. Преслава изпяла няколко песни и собственикът толкова харесал представянето й, че казал: „Направо звъни на вашите да ти пратят багажа. Няма да се връщаш в Добрич. Ако трябва, ще отидем да го вземем…”. Преслава решила друго. „На бала си бях с червена рокля и никаква прическа. Измила съм се и съм излязла. Като гледам снимки, ми е смешно”, сподели Преслава.

До преди да се задоми, кариерата била приоритет за нея. Това се променило, когато станала майка. Преслава смята, че всяко момиче, след като роди, може да го заяви, че е променено. „Аз дълго време съм мислела, че кариерата трябва да е на първо място, но съм смятала, че не съм и срещала човека, от който да поискам да имам дете. Всяко нещо с времето си, но със сигурност дъщеря ми вече дава смисъл на живота ми”, сподели звездата на фолка.

Така че дни преди рождения си ден, правейки си равносметка, певицата изтъква позитивния аспект от паузата в кариерата си. Преслава била непрекъснато с дъщеря си Паола. Щастлива е, че имала възможност да прекарват толкова време заедно. И тя толкова свикнала да са цялото семейство в комплект, че сега не реагирала радушно, когато видела майка си или баща си Павел да се приготвят за излизане. „Много ми липсваше да пея. Другото е контактът с хората”, казва Преслава. Тя толкова се била затъжила за пеенето, че с мъжа й купили апаратура, която разположили в хола си вкъщи и там Преслава изнасяла концерти за феновете си в социалните мрежи, писа Уикенд.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар