Училищата ще определят кои ученици имат право на безплатна почивка това лято

Училищата ще определят кои ученици имат право на безплатна почивка това лято
Гласувайте за статията

Критериите за избора на ученици, които имат право на безплатна почивка на морето това лято, ще се определят от училищата

Възможност за летуване на пълна държавна издръжка ще имат учениците от I до XI клас това лято.

Всяко училище ще определя критериите за подбор на учениците, които ще се включат в пътуване през лятото, финансирано от държавния бюджет.

Те ще бъдат съобразени със спецификата на самото училище, свързана с обучението от дистанция през последните две учебни години. Това е записано в новата Национална програма „Отново заедно“, която беше публикувана за 14-дневно обществено обсъждане.

Мярката обхваща учениците в държавни и общински училища. Те ще бъдат разпределени в групи по 10 до 15 души. Всяка група ще бъде придружавана от учител или друг педагогически специалист.
Училищата с по-малко от 150 ученици и педагогически персонал могат да кандидатстват за включване в програмата с не повече от 12 участници, вкл. придружителя.

До 7% от общия брой ученици и педагози, но не повече от 165 участници заедно с придружителите, ще могат да включат по-големите училища.

Разпоредбите в Закона за обществените поръчки, които лимитира до определена граница размера на публичните средства, разпределяни без отнемаща време конкурсна процедура, определят ограничението.

Пакетът за всеки участник в „Отново заедно“ е на стойност 500 лв. В него са включени транспорт, настаняване, храна и културна, спортна или друг вид социална програма за период от шест дни.

Заделените от държавния бюджет средства за тази мярка са в размер на 15 млн. лева, пише Pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар