Защо Лили Иванова не иска да чуе за Драго Чая?

Защо Лили Иванова не иска да чуе за Драго Чая?
Гласувайте за статията

Лили Иванова не може да диша Драго Чая!

Лили Иванова не забравя и не прощава обидата, която й нанесе някогашният й близък приятел и тв водещ Драгомир Драганов. Вече 15 години естрадната прима и дума не иска да чуе за Драго Чая и изобщо не го допуска до близкото си обкръжение, в което той бе дълги години през 90-те и в началото на новото столетие.

Лили Иванова

Лили Иванова жестоко обидена на Драго Чая

Драганов e трябвало да бъде водещ на двете специални предавания на БНТ, посветени на Лили Иванова в края на април по случай рождения й ден. Те минаха под шапката на рубриката „БНТ на 60“, чийто водещ и автор е именно Драго Чая, но за изненада на зрителите той не се появи в двете издания в чест на певицата – нито като лице, нито като диктор.

Навръх рождения ден на примата – 24 април, както и на 25 април БНТ излъчи две специални предавания с песните на Лили Иванова, в които прозвучаха близо 60 нейни емблематични песни.

Вестник „Уикенд“ научи, че първоначалната идея била Драгомир Драганов да покани звездата в студиото на „БНТ на 60“, като по този начин националната телевизия отдаде почит на таланта й и да отбележи факта, че вече 60 години Лили е на върха и не смята да слиза от него.

Звездата категорично отказала поканата и тогава авторите на предаването минали на план „Б“ – Драго да направи ретроспекция зад кадър на нейния професионален и житейски път, докато в ефир звучат незабравимите й песни.

И този план обаче претърпял крах, защото Иванова научила и се обадила лично на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков с изричната молба Драгомир Драганов да не бъде водещ на предаванията за нейния рожден ден, в противен случай щяла да оттегли правата върху песните си.

През 2005 г. Лили сложи край на дългогодишното си приятелство с Драганов, което бе едно от най-емблематичните в родния шоубизнес. Без никакви обяснения, тя спря да му вдига телефона, а Драго е убеден, че някой е направил интрига между него и мнителната певица.

През годините Драганов многократно правил опити да омилостиви изпълнителката на „Детелини“ и да се помири с нея, но тя била непреклонна и не откликвала на обажданията му. Той се надявал Лили да приеме да участва в предаването „БНТ на 60“, но ударил на камък.

И този опит за помирение от негова страна бил отхвърлен. До момента като гости при Драго Чая минаха почти всички звезди на родната естрада – Васил Найденов, Маргарита Хранова, Михаил Белчев, дует „Ритон“, братя Аргирови, Йорданка Христова, Петя Буюклиева, Христо Кидиков, Кирил Маричков и още десетки музиканти и артисти.

„Лили Иванова е най-сниманата личност в БНТ през тези 60 години. Да, Тодор Живков сигурно има като часове повече от всички конгреси, но като пъти никой не може да мине Лили. А и обичта на феновете е неоспорима”, споделя режисьорът на „БНТ на 60” Станислав Терзиев.

Лили Иванова е и певицата с най-голям архив в Златния фонд на БНТ. Предаванията, които зрителите видяха в края на април, представляваха своеобразно музикално пътешествие, което ни отведе до снимачни площадки, студиа,

концертни зали, емблематични фестивали и забавни програми, излъчвани в ефира на обществената телевизия.

Те бяха на принципа на музикалния джубокс – тоест влизаше се от песен в песен или по-скоро откъс от песен след откъс, без да има нито дикторски глас зад кадър, нито традиционният водещ Драго Драганов да обяснява живота на Лили.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар