Лоша финансова вест удря по джоба на българина

Лоша финансова вест удря по джоба на българина
Гласувайте за статията

Лоша финансова вест удря по джоба на българина

Цената на тока за битови нужди се вдига след броени дни. Увеличението ще стане факт от 1 юли. Най-вероятно увеличението ще е в размер на обявените от Комисията за енергийно и водно регулиране повече от 3%. Това съобщи служебният министър Андрей Живков. Той добави, че се търси и спешно решение за ТЕЦ „Марица изток 2“.

гаринаТой добави, че към ТЕЦ „Марица изток 2“ и към Мини марица изток, както и към всички дружества, ще бъде изискано сериозно преразглеждане на разходите и на начина, по който се управляват самите дружества.
Според изготвения от министерството план до 2030 г. на две стъпки ще бъде преминато от въглища в Маришкия басейн към производството на енергия от възобновяеми енергийни източници. Междинно централите се предвижда да работят на газ. Като проектите ще бъдат финансирани чрез евросредства и планът за възстановяване и развитие, ако той бъде одобрен.

По всяка вероятност ще се забави изграждането на газовата връзка с Гърция и ако фирмата строител не се справи до края на декември, ще дължи неустойки от по 90 000 лева на ден, пише Pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар