По-евтина или по-скъпа ще ни излезе почивката на морето това лято?

0

Не е ясна единствено цената на сянката

Вече са ясни цените на хотелите и квартирите по морето това лято.

Около 50 лева на вечер ще плащаме за двойна стая по Южното Черноморие през юли, когато е пикът на сезона. Това показа проверка на „Телеграф“, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.

В зависимост от категорията цената в хотел скача от 50% до 100%. Причината е, че големите хотелски комплекси включват в сумата изхранване и напитки, а някои от тях и чадър и шезлонг на плажа. Повечето хазяи, отдаващи квартири, пък предлагат само нощувка.

Някои о тях вече са въвели и такса от 5 лева на ден при желание да се ползва климатик. Така за седмична почивка на квартира ще ви трябват 300 лева, а хотелът излиза от 480 до 1000 лева.

Все още не е ясно какви ще са цените на чадърите на плажовете по родното Черноморие . Очаква се Министерството на туризма да договори намаления с между 50 и 100% с всеки наемател и концесионер до края на следващата седмица.

В Приморско предложението е те да бъдат намалени наполовина, каквито са били миналия сезон, коментираха запознати. В началото на сезона сянката на плажа в морското градче струваше 3,50 лева, а след това през горещите месеци беше вдигната на 4 лева за чадър и толкова за шезлонг.

През 2019 година в курорта таксата за ползване на чадърите беше 7 лева за брой.

Жителите на Приморско се надяват в края на месеца градът да се напълни с туристи заради Младежкия фолклорен фестивал, който ще се проведе в периода от 16 юни до 7 юли.

Отделно един от най-добрите музикални фестивали в света – Ехй, ще се проведе също в курорта от 29 до 31 юли на плаж „Перла“, съобщиха организаторите.

Миналото лято сянката в Созопол струваше 4 лева на ден, а през 2019 година чадърите се предлагаха на цени от 7 до 8 лева. Цената на квартирите в красивото градче варират от 40 лева за двойна стая извън сезона до 50 лева през силните летни месеци, пише БЛИЦ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.