Ръст в цените и търсенето на имоти: Ето къде е най-изгодна покупката на апартамент

Ръст в цените и търсенето на имоти: Ето къде е най-изгодна покупката на апартамент
Гласувайте за статията

Експерти разкриха къде у нас е най-изгодно да си купим апартамент

В момента се наблюдава интересна тенденция на имотния пазар.

В началото на годината жилищните пазари в Пловдив, Варна и Бургас бележат ръстове в цените и обемите продажби. В Пловдив има най-голям ръст в обема на продадените недвижими имоти – цели 34% на годишна база. Обемът на сделките във Варна бележи най-слабо повишение – с малко под 1%.

Бургас регистрира повишение на продажбите с 12.5%. Това показват данните на Агенцията по вписванията за първото тримесечие на 2021 г., пише БЛИЦ, позовавайки се на pariteni.bg.
В трите най-големи града след София цените също са нараснали, като по този показател те се подреждат по същия начин. Пловдив е на първо място с ръст от 4.8%. След него се нарежда Бургас с ръст от 3.7%. На последно място остава Варна – с 2.6% повишение на цените. Това отчитат данни на BULGARIAN PROPERTIES на база индексите PSPI.

На базата на тези цифри изводът на експертите е, че жилищните пазари в големите градове не само че са се възстановили от спирането на пазарната активност през пролетта на 2020 г., но и че дори се развиват с по-бърз темп от този преди пандемията.

Цените на жилищата в Пловдив все още са по-евтини от тези във Варна и Бургас. Но на фона на отбелязания по-бърз растеж скоро тази разлика може да се стопи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар