Нещо ужасно се случва в Германия

Нещо ужасно се случва в Германия
Гласувайте за статията

Реките преляха, отнесоха къщи и взеха жертви

Нещо ужасно се случва в Германия.

Рекордните дъждове в Западна Германия отнеха живота на поне 11 души. Десетки други се водят безследно изчезнали. Реките преляха, отнесоха къщи и наводниха мазета, отбелязват световните информационни агенции.

Германия

Реките преляха, отнесоха къщи и взеха жертви

Най-малко 4 са жертвите, а 70 други са изчезнали след срутването на шест къщи само в град Шулд западната германска провинция Райнланд-Пфалц. Застрашени са още десетки къщи в хълмистия район, съобщи днес полицията, цитирана от Франс прес.

През следващите дни се очакват нови силни бури. Властите се опасяват, че реките Рейн и Мозел може да прелеят.

Мнозина от изчезналите са се намирали по покривите на отнесените къщи в община Шулд, заяви говорител на полицията в Кобленц.
Тази община е разположена в провинция Райнланд-Пфалц, която заедно със Северен Рейн-Вестфалия са най-силно засегнати от пороите. Реки излезли от коритата си, изтръгнати с корени дървета, наводнени пътища, рухнали и наводнени сгради – са щетите от наводненията.

Двама пожарникари са изгубили живота си при изпълнението на служебния дълг

В Северен Рейн-Вестфалия са загинали двама пожарникари при изпълнението на служебния си дълг. Съобщава се и за двама удавили се мъже, останали в капана на придошлата вода в домовете им. Смъртен случай е докладван и в Райнбах. В Кьолн 72-годишна жена и 54-годишен мъж за загинали в наводнените си домове, информира Bild.

Много селища в региона фактически нямат връзка с външния свят. На места е прекъснато електроснабдяването, затворени са редица училища, спрян е общественият транспорт.

Дъждовете и бурите са предизвикани от циклона Бернд. До момента са евакуирани над 1000 жители на град Хюкесваген. Евакуация е имало и в един от районите на Золинген.
Двама души са загинали, а десетина къщи са били разрушени от пороите, залели Белгия в последните дни, съобщиха местни медии.

Най-засегнат е районът на Лиеж, където прииждат реки и се наложи да бъдат изпуснати два язовира.
Белгийските железници днес спряха да обслужват югоизточните части на страната.
Евакуираните са стотици, като най-засегнати са възрастни хора, много от които живеят сами.

Пострадали разказаха пред местни телевизии, че се е наложило да напуснат домовете си само с дрехите на гърба си, без дори да могат да вземат лекарствата си.
На кадрите се виждат подгизнали и потресени възрастни хора, боси, приютени временно в обществени сгради.

Любителски записи показват сърни, потънали до гуша в прииждащите води, и мечки, търсещи спасение в центъра на Лиеж.
Очаква се утре обилните валежи да спрат. Местни хора наричат събитието „пороят на века“, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар