Мъжът на Хилда Казасян претърпя запор!

Рапърът Кристо и мъжът на джаз левицата Хилда Казасян - Пламен, са със запорирани фирми, показа справка на „Телеграф" в Търговския регистър. Музикантът е получил неприятната вест като новогодишна честитка. [caption id="attachment_467784" align="aligncenter" width="300"]Хилда Казасян Запор за мъжа на Хилда Казасян[/caption] Още на 7 януари 2021 г. е запорирана фирмата му „Логита ООД“, в която Христо Балабанов, както се води той по лична карта, е съдружник заедно с майка си Мариана и още един мъж. Размерът на запора е 3765 лв. в полза на „Парадайс Хоум" ЕООД, занимаваща се с недвижими имоти. В последните години Кристо се е отдал повече на бизнеса със софтуерни продукти и не е толкова активен на музикалната сцена. Наскоро неговата компания пусна мобилното приложение „Намери моя айфон", с което свързваш всичките ти устройства и ако ти откраднат някое от тях, в реално време можеш да видиш на картата къде се намира. При представянето му рапърът дори се пошегува, че така следи гаджето си и знае по всяко време местонахождението й.

Фокус

Общата фирма на певицата Хилда Казасян и мъжът на сърцето й Пламен Иванов също е запорирана. „Сандилейн БГ" е с предмет на дейност търговия с всякакъв вид стоки и услуги, внос, износ, реклама, консултантски услуги, търговско представителство и посредничество, както и всяка друга дейност, незабранена от закона. През май 2021 г. съдружниците са получили съобщение за налагане на запор от Първа инвестиционна банка заради необслужен кредит от 36 466 лв. на името на бизнесмена. Заради пандемията вероятно Иванов е имал затруднения да го обслужва и сигурно е очаквал лошата новина от банката. Затова няколко месеца по-рано, още през януари, певицата си е направила цели две нови фирми, чрез които да осъществява музикалните си изяви занапред. „Джаз би" и „Джаз Фокус" са регистрирани в един ден с капитал от по 10 лв.

Сметка

Със запор е и единствената останала фирма на рок легендите от група „Сигнал". До преди няколко години те въртяха няколко компании с името „Сигналистика" и различна цифра към него, но към днешна дата е действаща само първата им. В нея са съдружници певецът Йордан Караджов, китаристът Александър Мариновски и барабанистът Владимир Захариев. Още преди пандемията от септември 2019 г. фирмата има възбрана от „Софийска вода" заради неплатена сметка от 8213 лв. на името на Владимир Захариев.

Запор и за Ивана

След 3 г. певицата на народа Ивана най-после получи благата вест, че от НАП Пловдив са вдигнали запора на фирмата й „Мегастар мюзик“. През пролетта на 2018 г. пловдивските данъчни изпратили запорно съобщение до фирмата, чрез която звездата осчетоводява сценичните си ангажименти. Изпълнителката на „Шампанско и сълзи" разбра за запора от публикацията на „Телеграф“. След нея тя се е свързала със счетоводната къща, с която работи от 15 г., за да изясни ситуацията, а после се свърза и с нас. „Поискахме справка от НАП, която ви предоставям да покажете и на читателите, че нямам никакви задължения“, заяви тогава 49-годишната айтозлийка. Тя добави, че е платила годишните си данъци още в началото на 2018 г., дори нейният счетоводител я накарал да оформят декларацията доста по-рано от крайния срок, за да хванат 5-процентното намаление. Изненадана от запора, тя заяви, че документът не е стигал до нея или счетоводната й фирма. Три години по-късно, отново през април, запорът вече е вдигнат.