Наградите на ,,БГ радио“

0

Тази година церемонията по раздаване на годишните музикални БГ награди за музика беше по-специална с това, че през 2021-а се отбелязват точно 20 години от първото раздаване на статуетките.  А домакин за трети пореден път бе градът под тепетата – Пловдив.

Зала „Колодрум“ събра изпълнители от различни поколения, а подготовката им за музикалната вечер започна ден по-рано. Температурата на шоуто се покачи минути преди официалния старт, когато в залата дефилираха секси рокли, елегантни токчета и хоп-хоп стил. Най-желаните статуетки за „БГ Изпълнителка“ и „БГ Изпълнител“ отидоха съответно при – Поли Генова (която бе и водещ на церемонията заедно с Део) и Тото Н.

Несъмнено една от приятните изненади на вечерта беше Dara, която представи най-новата си песен – ,,Thunder“. За ефектните сценични стени, облика на сцената и цялата визия на церемонията допринесе и участието на международен екип, с който БГ радио си партнира.

Тази година музикалните награди имаха и една изцяло нова категория – „БГ Комбинация“. В нея попадат всички съвместни музикални проекти на артисти, които не се самоопределят като дует, трио или група към момента и са представени през изминалата 2020-а. В тази категория слушателите гласуват за съответната „комбинация“, а не за конкретна песен. Статуетката тук отиде в ръцете на Тото Н и Венелин Венков от Ку-Ку Бенд за тяхното съвместно изпълнение на ,,Заедно‘‘.

Един от емоционалните моменти на вечерта беше изпълнението на песента ,,Приказка‘‘ от Прея и Ерсин Мустафов в памет на Димо от P.I.F. Поли Генова не се сдържа и със сълзи на очите сподели с публиката, че именно Димо е бил първият й близък човек, който преди време е познал, че тя е бременна с първото си дете. В момента певицата очаква втори наследник. Песента прозвуча и за всички останали творци, които изгубихме през изминалата година, а сълзи в очите заблестяха и на голяма част от присъстващите в залата.

Цитирано по dariknews.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.