Пет знакови бизнес сериала

0

Нека споделим мнението си относно най-впечатляващите сериали за бизнес, създавани до момента. Тяхното влияние и степен на представяне на действителността за доста високи.

“Boardwalk empire” или Престъпна империя, е сериал за 20-те и 30-те години на миналия век, мафията и сухия режим,  който тегне над американския алкохолен бизнес. Действието се развива в Атлантик сити, който по онова време преживява своя “златен век” – алкохолът се лее свободно въпреки Сухия режим, а хазартът е едно от основните забавления. Историята е съсредоточена около “Нъки” Томпсън – хитър, безскрупулен и корумпиран политик, който управлява града.

Къща от карти – “House of cards”, Това е сериал, в който манипулациите, подмолните игри и сделките под масата са неизбежни и именно в това е чара на продукцията. Изключително добре създаден и определено не е за изпускане.

Следва и Костюмари, това е сериал за адвокати от Ню Йорк, които преживяват различни премеждия, опитвайки се да запазят своята фирма, която преминава през куп промени. Тук се разви кариерата на днешната Меган Маркъл. Изключителен сериал, в който можеш да научиш много, както за корпоративното право, така и за бизнеса.

Друг сериал с интересни теми като : как да бъдеш цар на финансовите пазари? Как да бъдеш безмилостен преговарящ? Как да прикриеш следите си? Всички тези въпроси намират отговора си в сериала “Милиарди”.

В “Милиарди” се разказва за собственика на хедж фонд, който прави сделки за стотици милиони долари всеки ден и става обект на разследване от страна на американската прокуратура.

И накрая, но не и значение Силициева долина, който също е страхотна продукция, в която главните герои са програмисти, които стартират собствен стартъп и така започват техните премеждия за запазване и развитие на новата им компания.

Цитирано по

www.aptrail.net

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.