Нова секира удря по джоба на българина

Нова секира удря по джоба на българина
Гласувайте за статията

Тази новина никак няма да се хареса на потребителите

Предлагат увеличение на цената на водата.

Диана Ковачева е против увеличаването на цената на водата. По този повод омбудсманът написа остро становище до председателя на Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. д-р Иван Иванов. В него тя го призова да не одобрява по-високите цени на водата в страната за новия регулаторен период 2022 г. – 2026 г.

Омбудсманът изтъква, че те не отговарят на качеството на предоставяната услуга и затова са необосновани.

„През юли 2021 г. ВиК операторите, с изключение на „Софийска вода“ АД и „ВиК“ АД гр. Добрич, на основание чл. 18 от Наредбата за регулиране на цените на ВиК услугите, оповестиха предложенията си за утвърждаване и одобряване на цени на ВиК услугите за предстоящия регулаторен период 2022 г. – 2026 г., обявени и на интернет страницата на Комисия за енергийно и водно регулиране на 26.07.2021 г.“, написа доц. Ковачева.

В писмото си тя пише, че продължават да постъпват десетки жалби от цялата страна за вода, която не отговаря на законовите изискванията за качество (със завишена алфа активност, съдържание на манган, мътна, с плаващи частици и т.н.), която се заплаща обаче като за питейна.
Диана Ковачева подчертава, че през годините проблемите не се решават и гражданите са право недоволстват.

Тя допълни, че реални ползи от увеличението на цената на водата не се наблюдават и качеството на услугите не се подобрява, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар