Мода за младите, поколението Z

Мода за младите, поколението Z
Гласувайте за статията

Дуа Липа бе обявена за модната икона на поколение Z още през 2019 г. Малко по-късно, когато пандемията сложи всички ни под карантина, певицата пусна албума си Future Nostalgia в YouTube и всички музикални платформи, за да дари феновете си с танци и позитивна енергия, които бяха така нужни в онзи труден период.

И това беше – светът не можа да спре да говори за нея (и да танцува)! „Дуа липа спаси попмузиката!“, коментираха хората в мрежите. Танцувалните й, заразителни песни са пили жадно от смелостта на 80-те, и със същия чар успяват да превземат съвремието ни – именно „носталгията по бъдещето“, за която ни пее Липа. В стила си 25-годишната певица също е повлияна много от 80-те и богатството на това десетилетие от цветове, експериментиране с аксесоари, силуети, форми, прически и какво ли още не. В началото на кариерата си Дуа не си позволяваше твърде много фриволия в модата, като залагаше на класическата женственост.

Дуа Липа

Днес от нея виждаме как сменя цвета на косата си, според настроението (розово, русо, зелено…), да опитва всевъзможни електрикови гами, трика, високи ботуши, бляскави сандали, както и да носи най-безстрашните дизайнери, поемащи рискове с размах (подкрепяйки дори не толкова известни, но талантливи имена от родната й Великобритания). Нищо чудно, че тя инспирира толкова млади хора да се обличат като нея.

Цитирано из сп. Ева

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар