Малко от лятната почивка на кралските особи

0

Кралски семейства в Европа, излизат във ваканция в края на юли и август, като повечето от представителите им традиционно предпочитат да се скрият от любопитните погледи и светлините на прожекторите.

Вилем-Александър, монарха на Нидерландия, подчерта, че идеалната ваканция е „на лодка, без охрана, без персонал, просто ние петимата“. Според него това би била „безценна“ ваканция. Миналата година семейството на монарха предизвика гнева на поданиците, като в един от пиковете на пандемията и на фона на призивите на правителството за ограничаване на пътуванията в чужбина, за спазване на дистанция и останалите мерки срещу разпространение на вируса, се отправи на ваканция в Гърция.

Шведската кралска фамилия не е толкова потайна в плановете си за летен отдих. Крал Карл ХVI Густав и съпругата му Силвия заедно предпочитат през топлите месеци да са в двореца Сулиден, който се намира на остров Йоланд.

Палма де Майорка е мястото, където испанският крал Фелипе Шести, съпругата му Летисия и двете им дъщеря прекарват лятната си ваканция. Семейството все още е в Мадрид, но дворецът Маривент на острова е готов да ги посрещне. От средата на юли там е кралица София, майката на Фелипе. Обичайно тя пристига първа и си тръгва последна. И това лято в Палма няма да дойде абдикиралият от престола Хуан Карлос, който от около година живее в Абу Даби.

Във Великобритания пък, Замъкът Балморал е сред любимите места за отдих на британската кралица, която по време на престоя си там обичайно посреща много от членовете на кралската фамилия. Заради пандемия посещенията и тази година ще бъдат много ограничени, но се очаква Елизабет Втора да посрещне херцозите на Кеймбридж – Уилям и Катрин заедно с трите им деца.

Датската кралица Маргрете Втора избира за лятната си ваканция в красивия си дворец в град Грастен. Тя пребивава там от края на юни, като за кратко ѝ гостуваха сестрите ѝ – Анне-Марие, която е омъжена за последния гръцки крал Константинос Втори, и принцеса Бенедикте.

 

Цитирано по сп. www.vesti.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.