Почина певецът на „За милиони няма закони“ Ивалин Иванов! (още подробности)

Почина певецът на „За милиони няма закони“ Ивалин Иванов! (още подробности)
Гласувайте за статията

Ивалин Иванов е починал, съобщи дуетният му партньор!

Почина изпълнителят на емблематичната песен „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“. Покойният Ивалин Иванов беше част от дует „Симпатяги“, в който пееше заедно с талантливия Пламен Капинчев.

 Ивалин Иванов

Парчето беше голям хит преди години

„Отиде си колегата ми и приятел Ивалин Иванов. Сбогом, Иво! С теб създадохме незабравими песни, които ще звучат дълго след нас… Почивай в мир, братле“, заяви емоционално Капинчев, като не уточни причината за кончината на близкия си човек.

През последните години двамата бяха далеч от прожекторите на славата. Но не така беше в края на миналия век. Най-известната песен на дуета „За милиони няма закони“ излиза през 1997 г. и се превръща в тотален хит.

Парчето гърми по кръчми и тържища, а Ивалин и Пламен са сред най-търсените имена за участия. В онези времена създават и другия си вселенски хит – „Друсан кебап“. През 1999 г. дуетът се разделя и се завръща отново през 2002 г. когато издават последния си албум „КТви закони, кТви балони“.

„Когато изпяхме песента, бях на 33 г., а Иво е с 8 години по-млад от мен. Аз пишех музиката и текстове на повечето песни, а той и едно друго момче пееха парчетата. След като ги заведох в „Пайнер“ в Димитровград, другото момче не го одобриха като глас.

Митко Пайнера каза: „Вие ще бъдете двамата.“ Но пък точно това момче беше написало текста на песента. Та той разказа как с неговия брат във великотърновското село Мерданя откраднали една пуйка, но ги хванали. Голямо обикаляне паднало по съдилищата и им дали присъда от 6 месеца условно. И всичко това за една пуйка.

Песента е написана през 1996 г., точно по време на мутрите и на големите далавери. Но фразата „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“ е актуална от много преди това – дори съм я чувал стари хора да я използват. В един момент станахме много известни и хората ни разпознаваха“, разказа преди време пред вестник „България Днес“ Капинчев.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар