Защо лекари пет пъти погребват Венета Харизанова?

Защо лекари пет пъти погребват Венета Харизанова?
Гласувайте за статията

Лекари пет пъти погребвали Венета Харизанова

За Венета Харизанова скоро не се е говорело в светските среди, вероятно защото тя се постара не само да излезе от тях, но и да ги замести с друга сцена, не по-малко любопитна – политическата,

ставайки пиар и координатор на онлайн комуникацията на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Венета Райкова

Лекари издавали смъртна присъда на Венета Райкова няколко пъти

Ексмоделката, която е носителка на няколко титли за красота, поддържа висок стандарт на живот и не се притеснява да го демонстрира навсякъде.

Не такова обаче било положението само преди няколко години, когато блясък и лукс са били последните неща, за които Харизанова е мислела.

Причината – тя едва оцелява след жесток инцидент във фитнес зала. Докато тренирала с 35 кг. тежести, въжета им се скъсали и се стоварили върху главата й.

По някакво чудо се отървала само с оток и синини, а родни и чужди лекари точно пет пъти й поставяли диагноза рак, пращайки я в специализирана клиника, пише „Уикенд“.

Първият пристъп хубавицата получила в Дубай, разказа самата тя в телевизионно интервю. Била там да снима реклама за авангарден биокрем, изработен от принцеса, която живеела в Лос Анджелис.

Снимките минали гладко. Към края на престоя си в арабската държава моделката хапнала морски дарове в известно заведение, но сутринта установила, че е подута и диша трудно.

„Едва се добрах до летището. Майка ми е лекар, помолих я да ме чака в София с урбазон, но не ми мина. Хукнахме по лекари, изпих какви ли не противоалергични лекарства,

поставиха ме на пълна диета, ядох само ориз два месеца, но така и не се разбра какво ми има“, спомня си Харизанова.

Накрая се наложило да отиде при медицинско светило в известна болница във Виена. Там лекарят с огромно съжаление й съобщил, че е болна от левкоцитна левкемия.

А с такава диагноза може да живее само още няколко месеца.

„Направо се панирах. Исках да плача – не можех, исках да викам – звук не излизаше от устата ми“, разказва Венета за първите минути след поставянето на диагнозата.

„Единственото, което ми дойде на ум беше да се прибера в България. Беше точно на Великден, хората празнуваха, а аз тайно броях дните, които ми остават. Не казах нищо на нашите“.

Алергията обаче продължи и след като не умрях в определените ми месеци и лекарят от Виена призна, че е сбъркал и ми върна парите, отново отидох при наши специалисти да питам какво да правя.

Те ми сложиха същата диагноза и даже казали на майка ми два дни преди Коледа да ме вкарва в Онкото, докато не е станало късно, защото работата е сериозна. Мама колабирала.

Накрая ми писна! Попитах поредния лекар как една онкоболна е бягала пет километра тази сутрин без да се задъха.

И колко пъти смятат да ме погребват, защото вече не издържам на диагнозите им“.

По-късно нейна приятелка я завела при хомеопат и той я излекувал с дражета от три лева кутийката. А тя пък се зарекла да заобикаля лекарските кабинети, за да не я пратят на оня свят за шести път, пише  show.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар