Огромният антиоксидантен потенциал на гроздето

Огромният антиоксидантен потенциал на гроздето
Гласувайте за статията

Учените преоткриват безценните свойства на френското грозде, един позабравен с времето плод. Тази година водещи в света сайтове за здравословен живот поставят акцент върху „червеното злато“.

Последни проучвания върху биохимичния му състав откриват неоценими за здравето флавоноиди, които по своя антиоксидантен потенциал превъзхождат 20 пъти витамин С.

Известно е, че плодовете на червеното грозде съдържат и голямо количество калий, необходим за добра функция на сърцето и регулиране на водно-солевия баланс в организма. А това означава без сърцебиене, отоци и подпухване в горещините.

За хората с нисък хемоглобин също е препоръчително да консумират този плод, той има и високо съдържание на желязо. И не на последно място – всеки може да хапва добри количества без притеснение – в 100 г има само 38 калории.

Препоръчваме да све опита, при всички положения поне ще е вкусно, зареждащо и полезно. А компинациите с различни друфи вкусотии към грозде са многобройни, така че това лесно може да се превърне в любима храна на масата ни.

 

Цитирано по сп. Ева

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар