Община Трявна нагло прецака Минчо Празников!(Още за скандала)

Община Трявна нагло прецака Минчо Празников!(Още за скандала)
Гласувайте за статията

Легендарният синоптик Минчо Празников е изигран!

Назад с над 8 хиляди лева са легендарният синоптик Минчо Празников и съпругата му Цана, узна HotArena.

Доайенът на прогнозата за времето и жена му били изключително ядосани на общинарите в град Трявна, които продали наследствен имот на Цана без да я уведомят.

Професорката по медицина имала 1,5 декара земя в близкото до възрожденския град село Бангейци, която наследила от своите родители Петър и Митка Бошнакови.

През 2020 година тя разбрала от съседи, че фамилната й собственост била продадена на търг от Община Трявна и веднага задействала процедура, за да търси обезщетение.

Лекарката пуснала молба до кметството, в която описала, че през годините за имота са полагани грижи, приложила и документи от поземлената комисия в града,

Минчо Празников

Община Травна изигра нагло легендарнтия синоптик

че правата й за ползване върху парцела са възстановени през 1998 година. Жената на синоптика поискала да бъде обезвъзмездена със същата сума,

на която общината продала парцела. Тя възлизала на 8462 лева – цената, на която спортното място било продадено на търг на нов собственик.

„Аз не смята, че община Трявна има право да се разпорежда с частна собственост, без да иска съгласието на собствениците.

Господинът, който е имал желанието да закупи нашия парцел земя, е било редно да се обърне към нас като собственици, а не към общината“, жалва се Цана.

В отговор обаче тя получила обяснението, че през 2003 година от областният управител на Габрово била одобрена нова кадастрална карта,

според която въпросният имот се превърнал в общински, тъй като не се стопанисвал.

В продължение на 18 години никой не потърсил правата си върху него, затова общината го продала.

Самата госпожа Празникова обаче въобще не знаела за тази подробност. В крайна сметка молбата й парите да й бъдат възстановенине

била одобрена и общинарите в Трявна отхвърлили искането й, пише Ретро.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар