Крах грози турнето на Лили Иванова! (още подробности)

Крах грози турнето на Лили Иванова! (още подробности)
Гласувайте за статията

Турнето на Лили Иванова пред провал!

Концертите на Лили Иванова от тазгодишното й турне са на път да се провалят заради новата вълна от Ковид. До момента примата е изнесла само един концерт във Варна, но й остават още 6, полседният от които би трябвало да е на 16 декември в София.

Лили Иванова

Лили Иванова може да изгуби много пари

Дали обаче ще се състои, дори самата Лили не знае. Всички изяви от турнето, с изключение на тази в Пловдив, се провеждат в зали заради метеорологичните условия, а именно представленията на закрито попадат под строги ограничителни мерки.

Към момента по заповед на слижебния здравен минстър Стойчо Кацаров всякакви подобни мероприятия могат да се провеждат при 50% от капацитета на салоните.

Съответно на Лили ще й се наложи да пее пред наполовина празни зали. По-големият проблем за примата обаче е, че тя ще бъде сериозно ощетена финансово, тъй като може да продаде само половината места.

Заради сложната икономическа обстановка Иванова не може и да увеличи цените на билетите, с което да компенсира намаления капацитет. В момента те се продават на цени между 30 и 80 лева. По-скъпи са единствено в София, където най-високата сума за пропуск е 200 лева.

Същевременно разходите на звездата ще си останат същите и няма да намалеят наполовина, както приходите. Лили трябва да плати наемите на залите, звук и осветление, хонорарите на бенда, път и престой по градовете.

Отделно и този път няма да пести средства за външния си вид и с нея ще пътува специален екип, който да се грижи за перфектната й визия. Тя със сигурност няма да е на минус в края на турнето, но и категорично няма да спечели толкова, колкото във времената преди коронакризата, пише столичен вестник.

Освен това билетите за концертите й все още не са напълно разпродадени и има не малко свободни места.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар