Крах грози турнето на Лили Иванова! (още подробности)

0

Турнето на Лили Иванова пред провал!

Концертите на Лили Иванова от тазгодишното й турне са на път да се провалят заради новата вълна от Ковид. До момента примата е изнесла само един концерт във Варна, но й остават още 6, полседният от които би трябвало да е на 16 декември в София.

Лили Иванова
Лили Иванова може да изгуби много пари

Дали обаче ще се състои, дори самата Лили не знае. Всички изяви от турнето, с изключение на тази в Пловдив, се провеждат в зали заради метеорологичните условия, а именно представленията на закрито попадат под строги ограничителни мерки.

Към момента по заповед на слижебния здравен минстър Стойчо Кацаров всякакви подобни мероприятия могат да се провеждат при 50% от капацитета на салоните.

Съответно на Лили ще й се наложи да пее пред наполовина празни зали. По-големият проблем за примата обаче е, че тя ще бъде сериозно ощетена финансово, тъй като може да продаде само половината места.

Заради сложната икономическа обстановка Иванова не може и да увеличи цените на билетите, с което да компенсира намаления капацитет. В момента те се продават на цени между 30 и 80 лева. По-скъпи са единствено в София, където най-високата сума за пропуск е 200 лева.

Същевременно разходите на звездата ще си останат същите и няма да намалеят наполовина, както приходите. Лили трябва да плати наемите на залите, звук и осветление, хонорарите на бенда, път и престой по градовете.

Отделно и този път няма да пести средства за външния си вид и с нея ще пътува специален екип, който да се грижи за перфектната й визия. Тя със сигурност няма да е на минус в края на турнето, но и категорично няма да спечели толкова, колкото във времената преди коронакризата, пише столичен вестник.

Освен това билетите за концертите й все още не са напълно разпродадени и има не малко свободни места.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.