Трагедия: Сашка Васева с тумор в мозъка! (ето как реагира Слави)

0

Сашка Васева се нуждае от помощ за лечението!

Слави Трифонов е готов да помогне на колежката си Сашка Васева. Изпълнителката, което не вижда от десетина години, наскоро призна, че е била диагностицирана с тумор в мозъка. Надежда за Сашка има, но тя трябва да се оперира спешно, а интервенцията съвсем не е евтина.

Сашка Васева
Слави обеща да помогне на Сашка Васева

„Дръжте ме в течение!“. Това отговори Слави Трифонов на въпрос на вестник „България Днес“ дали ще подкрепи колежката си и приятелка Сашка Васева да оцелее.

„Дали ще е инициатива за събиране на средства или концерт, в който ще се участва, на всеки човек трябва да се помага, а Сашка е наш добър приятел“, категоричен е Трифонов.

Дългия неведнъж е помагал на кого ли не със средства и благотворителни дейности, като винаги е държал това да се случва анонимно и без да се дава гласност.

„Когато се прави добро, то се хвърля назад и не говориш за него, иначе няма смисъл“, казва Слави. Колкото до състоянието на певицата, то никак не е добро по думите на съпруга й Христо Бакърджиев.

„Ние сме в Германия, тук й направиха най-различни изследвания и докторите дават шанс, че след операцията, здравето й ще се подобри. Този тумор трябва да се махне възможно най-бързо, след това тялото й ще се пребори, дори зрението й ще се върне, но по-бавно след всичко друго“, сподели от Мюнхен мъжът на Сашка – Христо Бакърджиев.

Той много трудно навил певицата да си направи операцията, тъй като била предпазлива и изплашена. „Няма какво да се рискува вече. Но знаете, тя е горда, не иска да проси от хората, защото никой в държавата ни не е богат в момента“, казва Христо.

Той категорично отрече да е давал сметка, по която хората да превеждат суми за операцията. „Не е имало изобщо такова нещо и трябва да се знае. Иска ми се да се обърна към богатите приятели на Сашка, ако искат да помогнат, и да направим някаква кампания за нея, тя го заслужава, както и всеки, направил нещо за тази страна“, тъжен е мъжът на изпълнителката.

„Току-що свърши консултацията ми с докторите. И те не знаят точно колко ще струва възстановяването й, но самата интервенция ще е 80 000 евро. Екипът е готов да почне веднага щом получи съгласие от нея и се съберат парите.

Да, знам, че и у нас има добри специалисти, но нито техниката и апаратурата са добри, нито условията в болниците. Знаете и че времето е пандемично, как да имаме доверие, че всичко ще е както трябва? В Германия условията са много по-добри“, каза още Бакърджиев.

Въпреки тъжната ситуация, в която се намира семейството, Христо вчера се чудеше как да изненада жена си за рождения й ден. Васева навърши 55 години.

„Освен цветя ще видя с какво друго може да я зарадвам. Тя се държи и вярва, че ще се оправи. Целия ден й се обаждат хора, нейни приятели и колеги за празника и се измори от разговори по телефона, гледаме да не я напрягаме“, допълни още Бакърджиев и припомни началото на заболяването на жена си.

„След толкова години ходене по доктори невролог й сложи точната диагноза – тумор на мозъка, който притиска очния нерв. Загубихме поне десет години, в които Сашка мислеше, че не вижда заради атрофия на очния нерв, а то съвсем друго било“, смята мъжът на Сашка.

„Ние всички се молим с нея, децата се опитват да я разведряват, говорят с нея постоянно“, тъжен е Христо.

„Винаги съм живяла с благодарност. Вече се убедих, че здравето е условие за щастието и абсолютно нищо не може да го компенсира. Опитвам се да съм благодарна дори за тези изпитания в момента, защото душата ми се развива чрез тях, а тя е на земята, за да се учи.

Надявам се да разбера защо дойде това изпитание, защото то е голямо предизвикателство не само за мен, а и за всички хора около мен, за моите близки“, твърди Сашка в последното си интервю.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.