Свърши се! Лили и Данчето си простиха

Свърши се! Лили и Данчето си простиха
Гласувайте за статията

Ден след Независимостта на България се случи нещо паметно – двете дълговечни врагини Лили Иванова и Йорданка Христова сложиха край на войната си, която продължава вече няколко десетилетия. Естрадните легенди развяха бялото знаме на мира и си простиха обидите. Данчето първа подаде ръка към примирието, видя „Уикенд”. Снахата на Григор Стоичков защити колежката си от нападките и от призивите да се оттегли от сцената, защото пяла фалшиво на концерта си в Пловдив.

Както „Уикенд” писа, спорът дали естрадната икона трябва да слезе от сцената се разрази след спектакъла й в Античния театър. Журналистът Георги Тошев пръв изрази възмущението си от начина на пеене на бившата медицинска сестра. „Всичко има начало и край! Да знаеш кога… и как”, написа той във фейсбук. Постът му възпламени вълна от коментари „за“ и „против“ Лили Иванова.

Много хора подкрепиха журналиста, който години наред беше в най-близкото й обкръжение и посъветваха Лили да изживее спокойно и достойно старините си. Най-злъчен беше композитора Митко Щерев, който дори я обвини в егоизъм за това, че няма дете и не си е осиновила.

Голяма част от колегите на изпълнителката на „Детелини“ обаче я подкрепиха. Сред първите изненадващо за мнозина бе Йорданка Христова. Подкрепата от Данчето е учудваща, тъй като двете воюваха повече от 40 години заради спора коя е по-по-най. Любимката на бившия кубински лидер Фидел Кастро не веднъж е захапвала изпълнителката на „Камино” за високомерното ѝ поведение. Иванова пък нарече снахата на Григор Стоичков „лицемерка, дебела, некадърна и с леко поведение” в биографичната си книга „Истината”, която написа за нея Мартин Карбовски.

Днес двете икони на популярната песен изпушиха лулата на мира. „Възхищавам се от Лили. Нейната кариера е дълбоко осмислена и заслужава само аплодисменти. В нашата страна всеки си говори и пише каквото си поиска. Това не е демокрация, а анархия! Цялата тази история се раздуха до такива небивали размери… Сякаш всичко друго ни е наред, че един концерт е развалил всеобщата идилия в държавата. За мен истината е съвсем различна. Ние тук не сме научени да спазваме никакви правила. Всяка една норма се пренебрегва. Това е причината да сме на този хал. Вижте как се държат шофьорите по пътищата, това също е доста показателно“, сподеи Данчето относно спора „за“ и „против“ Лили Иванова.

Изпълнителката на „Ветрове” и „Панаири” едва дочака тези слова и ги сподели на стената си във фейсбук, като благодари на Данчето за милия жест. Според наш източник, по-късно тя дори й е телефонирала и двете се разбрали да се видят на живо тези дни. Почитателите на двете легендарни певици се надяват безсмислената война да е приключила окончателно и двете все така да се подкрепят и в бъдеще, защото нито едната, нито другата печели от разправиите помежду им.

„Имало е случаи, когато не ме е поздравявала. Това си е нейно право. Имало е и други моменти, когато сме се прегръщали. Това е Лили Иванова! Тя е такава, влияе се от настроенията си. Понякога е безпардонна. За нея работата е най-важна, аз съм различна. Не съм била толкова амбициозна като нея. Но и никога не съм имала нищо против нея и тя го знае!“, отсече преди време изпълнителката на „Песен моя, обич моя“ и много точно описа своята колежка.

Сред изпълнителите, които подкрепиха Лили Иванова, бе и Георги Христов. Рамото, което той даде на колежката си, е учудващо, тъй като само преди месец гневно заяви, че за Лили се правят жестове, каквито не са засвидетелствани към нито един друг изпълнител – зала 1 на НДК например й била предоставена от кметицата Фандъкова срещу символичен наем, а останалите си плащали по пазарни цени. Сега обаче Христов засвидетелства подкрепа към колежката си.

В особено деликатна ситуация е Богдана Карадочева, която само преди седмица направи премиера на новата си мемоарна книга, написана от Георги Тошев. Журналистът завърши пресконференцията с думите: „Всяко нещо си има начало и край” – намек за поста му в социалните мрежи, с който „закопа” Лили. Богдана, която е близка приятелка на Лили Иванова от години, се направи, че не го е чула.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар