Ретроградните планети могат да направят цял ​​период от време опасен и често действат скрито и неочаквано. Астролозите разказаха кога и кои планети ще бъдат ретроградни през 2022 г., докъде ще доведе това и как да се действа в такива периоди.Ето кои планети ще бъдат ретроградни през 2022 и за какво трябва да внимавате:
  • Ретрограден Меркурий Общо ще има четири периода на обратно движение на Меркурий: • от 14 януари до 4 февруари • от 10 май до 3 юни • от 10 септември до 2 октомври • от 29 декември до края на годината Докато Меркурий е ретрограден, ще се сблъскаме с трудности при правене на бизнес, работа и финанси. Планетата също така отговаря за информационните потоци, следователно в такива периоди фактите ще бъдат изкривени. Можете да се доверите само на себе си и на най-близките си хора. Също така ретроградният Меркурий ни изправя пред непредвидими пречки и проблеми, когато пътуваме, отиваме на непознати места, караме кола. Ретроградните планети през 2022
Ретроградна Венера Венера ще бъде ретроградна тази година за първите 28 дни – от 1 до 29 януари. За любовната сфера този транзит ще бъде страхотно изпитание. Много хора ще открият, че е много трудно да намерят общ език в отношенията си. Самочувствието също ще бъде загубено. Планетата през този период ще ни накара да се съмняваме в себе си, в своята привлекателност и един в друг. Ретрограден Нептун - Планетата ще започне обратното си движение на 28 юни и ще продължи до 4 декември. Бъдете внимателни през този период, тъй като хората могат да станат по-хитри и безпринципни. Това ще бъде разцветът на престъпността и измамите. Плюсът е, че можете да действате срещу агресорите по техни собствени методи. Основното нещо е да не бързате със заключенията и да претегляте всяко свое решение.

  Цитирано по сп. www.edna.bg