Идва ли Трета световна война?

Идва ли Трета световна война?
Гласувайте за статията

САЩ предявяват претенции към Русия

Напоследък все повече хора съзират редица рискове за разпалването на Трета световна война.

Оказва се, че бъдещата среща на президентите на САЩ и Русия – Джо Байдън и Владимир Путин, ще е с доста дълъг дневен ред.

Трета световна война

САЩ предявяват претенции към Русия

За подробностите около подготовката проговори зам.-министърът на външните работи на Руската федерация – Сергей Рябков. В ефира на телевизионно предаване той подчерта, че за да бъде осъществен контактът, се нуждае от задълбочена подготовка и те правят точно това, отбелязват чуждестранни медии, цитирани от „Стандарт“.

Според руския зам.-министър на външните работи, САЩ предявяват претенции към Русия, включително и по въпроса за Украйна.
„Те трябва да обяснят подробно какво се случва и как, ние правим това“, каза той.

По-рано Николай Патрушев, който е секретар на руския съвет за сигурност призна, че среща между двамата държавни глави може да се състои до края на годината.
Припомняме, че предишните двустранни преговори между Байдън и Путин се проведоха на 16 юни в Женева. Те продължиха 3 часа и половина.

Според шефа на Държавния департамент на САЩ – Антони Блинкен срещата е оказала положително влияние върху работата по стратегическата стабилност и контрола върху въоръженията, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар