Експерт даде ценен съвет за спестяванията по време на инфлация

Експерт даде ценен съвет за спестяванията по време на инфлация
Гласувайте за статията

Експерт даде важен съвет на всички, които търсят начин да спасят спестяванията си от инфлацията

На фона на постоянно растящата инфлация и нулевите лихвени проценти по депозитите, всеки си задава въпроса дали е възможно да спаси спестяванията си.

Според Ралица Григорова, която е финансов консултант в дружество за управление на взаимни фондове, вложените в консервативен фонд средства, гарантират по-висока доходност, отколкото ако ги съхраняваме у дома, пише БЛИЦ, позовавайки се на БТА.

Според актуалните данни на БНБ е отчетен спад в депозитите до 1000 лева – те са спаднали с 255 000 броя. Хората са уплашени не само от инфлацията, но и от промяната на политиката за лихвения процент.

Ралица Григорова добавя, че парите трябва да носят доходи, за да се спасят от инфлацията. Тя заяви, че при съхраняването на 1000 лв. у дома при инфлация с тях ще е възможно да се купят много по-малко неща.

Григорова даде и пример. Тя заяви, че ако в началото на тази година сме инвестирали 1000 лв. консервативен фонд, към настоящия момент доходността от тях би била 60 лева след начисляване на съответните такси.

Експертът поясни още, че вложените суми може да изтеглят за период от 3 работни дни без да се плащат санкции и неустойки, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар