Какво се случва с Елизабет Втора?

0

Изглежда е започнала да сдава властта

Мнозина се запитаха какво се случва с британския монарх Елизабет Втора след последната информация, която бе разпространена по неин адрес.

Историкът Ед Оуенс, занимаващ се с изучаването на британската монархия твърди, че Елизабет Втора е дала началото на процеса по предаването на кралската власт на принц Чарлз. Новината бе съобщена от „Дейли Експрес“.

„Смъртта на кралицата няма да предизвика криза в кралското семейство. Символичното предаване на властта на Чарлз вече е в ход“, твърди Оуенс.

Елизабет Втора
Изглежда е започнала да сдава властта

На всички прави впечатление, че в последно време Чарлз все по-често замества Елизабет Втора по време на събития. Освен това той е поел титлите, които преди това са били нейно притежание.

В причина за обсъждането на тази тема се е превърнало здравето на 95-годишната Елизабет Втора. За никого не е тайна, че напоследък то е влошено. Припомняме, че в край на октомври медиците, следящи състоянието й, й препоръчаха да се въздържа от публични прояви.

Вероятно кралицата се е вслушала в съветите им, имайки предвид, че след това отмени посещението си в Северна Ирландия, както и пътуването за конференцията на ООН за климата в Глазгоу. Вместо това тя бе настанена в лечебно заведение, където й бяха направени рутинни изследвания.

Мнозина забелязаха и отсъствието й през ноември от церемониите по случай Деня на загиналите.
Тогава дворецът излезе с официално обяснение, че Елизабет Втора е разтегнала гърба си.

Всеизвестен е фактът, че експертите поставят под въпрос шансовете на принц Чарлз да стане крал. Според историка Мартин Винер, не е изключено коронацията му да доведе до разпада на Общността на нациите.

Припомняме, че принцът е най-големият син на Нейно Величество. Към него ще премине британския престол след нейната кончина. Освен Чарлз, кралицата има още три деца – принцеса Ан, принц Едуард и принц Андрю. Последният бе замесен в обвинения за изнасилване на непълнолетни девойки.

Вторият поред за наследяване на короната е принц Уилям. По-малкият му брат – принц Хари още миналата година се отказа от задълженията си на старши член на кралското семейство и се премести да живее в Щатите, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.