Ето какво трябва да знаят пенсионерите, които бяха ощетени този месец

Ето какво трябва да знаят пенсионерите, които бяха ощетени този месец
3 (60%) 1 vote

Тази новина е изключително важна за пенсионерите, които бяха ощетени

Индексацията на пенсиите попари голяма част от пенсионерите у нас, след като този месец те получиха по-малка обща сума от пенсиите плюс добавка към тях. Те ще получат компенсация с с решение на Народното събрание, пише БЛИЦ, позовавайки се на Труд бг.

Между първо и второ четене на закона за удължаване на ключови показатели от бюджета са внесени и предложенията за пенсиите. Те засягат повече от 1 млн. пенсионери, които бяха ощетени този месец.

Предвижда се пенсионерите, които през януари са получили по-малко пари спрямо предходния месец, да бъдат компенсирани с допълнителна сума. Целта е пенсиите им през първия месец от годината да се изравнят с тези от месец декември.

Изплащането на по-малки суми се случи заради индексирането на пенсиите през януари, както и заради намаляване на добавка за пандемията от 120 лв. на 60 лв.

Промените предвиждат новите добавки да се получат за януари, февруари и март. Но за този месец пенсиите вече са изплатени и това означава, че през следващия месец трябва да бъдат изплатени добавките за януари и февруари, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар