Наследниците на руски олигарси влияят през социалните мрежи

0

Наследниците на много руски олигарски, които доскоро са демонстрирали свободно голямото си благосъстояние и са публикували кадри от скъпи почивки или популярни модни тенденции, които хилядиоте им последователи да харесват и следват сега се забелязва как изпращат различни послания.

Повлияни от международната обстановка и особено ситуацията в Украйна, известни в социалните медии руски личности сред които, можем да намерим имената на –  Ксения Собчак (дъщеря на бивш кмет на Санкт Петербург), дъщерята на Абрамович – София,  Юрий Дуд (блогър), Настя Ивлеева, Иван Ургант (журналист), Олег Тинков, основател на банка „Тинкофф, както и други популярни лица, модни икони и заможни хора в Русия открито критикуват войната. Те демонстрират съпричастност с пострадалите и желание да се дистанцират от действията на управляващите. Постовете на тези млади руснаци печелят много последователи и стават хит в социалните мережи въпреки повсеместното анти руско настроение от известно време насам. Елизавета Пескова, дъщеря на говорителя на Кремъл Песков, призовава в инстаграм с анти военен апел. тя има над 200 хил. последователи. Внучката на Елцин и нейната половинка футболиста Смолов също се обявиха против войната  и се включиха в протест в Лондон. 

Множество експерти, предполагат, че санкциите срещу Русия ще се отразявт именно на най-благосъстоятелните руснаци. Но и преди много от така наречените олигарски са изказвали несъгласие с режима в Русия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.