Есил Дюран за ужаса в живота си: Още плача и го преживявам! (виж изповедта й)

0

Есил Дюран не може да забрави този кошмар!

Есил Дюран проплака за най-кошмарния период в живота дотук. Тя преживява болката отново, а когато се събере с близки и заговорят за това, избухва в сълзи. Става дума за така наречената „Голяма екскурзия“ или Възродителния процес, който я сварил, докато била в девети клас.

Есил Дюран
Есил Дюран не може да изтрие този спомен от главата си

Есил носи турското име Исмагюл, така е кръстена. В девети клас обаче се налага, всъщност й е заповядано да смени своето име на Силвия. Разбира го от техните един ден, когато се връща вкъщи след часовете.

„Нашите са били облекли най-красивите си и нови дрехи, за да отидат и да си променят имената. Бяхме в Хасково, той е родният ми град. Още помня как ми подадоха бележката, на която бе упоменато, че ще се именувам Силвия Наумова. Беше ми трудно и дори невъзможно да го проумея“, разказва певицата.

На другия ден съучениците й я посрещнали с името Силвия, очевидно добре инструктирани от класната си. Ужасът обаче настъпил, когато трябвало семейството й да се премести да живее в Турция. Натоварили покъщнината си в един камион и заминали, а на нея сърцето й се късало.

„Като чух там джамията и веднага разбрах, че това не е моето. Исках дома, родината си, приятелчетата. Слава Богу, успяхме да се върнем у дома по-късно и това е най-паметният момент в живота ми“, признава Есил.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.