Оскари – блясъкът се завръща или не съвсем

0

Изминаха поредните награди Оскар, силни заявки, дори закани, нови категории, накрая се оказва поредната не много забавна вечер на награди.

След двете години мерки, пандемия и много ограничения, вчера наградите очаквано или не пак не получиха желаната популярност сред зрителите, казват анализатори.

Родното ни бг студио по Нова тв, дори сутринта определи Оскарите-те като скучна вечер, единствено станала по-разнообразна от шамара на Уилк Смит към Крис Рок.

Не можем да пропуснем да споменем доста добрите филми, които Академията отличи – Кода, Методът „Уилямс“, Енканто. И все пак дълга, отегчителна церемония.

За всеобща изненада у нас, най-вече сред медиите ни например, заявка за подкрепа към Украйна не се случи. Войната беше само спомената и все пак това е Америка, техните филми и техния свят, Балканите са доста далеч. Макар редица звезди като Мила Кунис и други да изразиха бурно неодобрение към войната. Нито с цветовете на своите дрехи или по друг начин, популярните знаменитости не намекнаха за своя лична позиция.

Това беше вече на годишнини от създаването на Кръстника, Бонд и още, първа награда Оскар за Уил Смит след 20 години кариера. Вечер за празнуване, а на американска почва зрелищата са си ритуал, блясък да, доколко рейтингово се получи, по-скоро не много.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.