Първият космически хотел става реалност

0

Звучи нереално, но оказва се скоро може да бъде факт. Разбира се нощувката в този тип хотел в космоса може да се заплати срещу няколко милиона долара. Проектът е американски, подобна идея има от години и различни страни са го обмисляли, но сякаш вече компанията „Орбитъл Ъсембли“ е най-близо до реализация.

По предположения около 5 години ни делят от тази възможност, която малцина ще имат, но все пак реално да кажем че ще пием кафе с гледка към планетата ни.

Да, звучи ни доста нереално, но все пак предвид, че много от днешните технологии само преди десетилетие бяха като мираж, може да ни подсказва, че с огромни темпове се развиват новите технологии.

При всички положения и действията на Мъск и множеството опити да се опознае близкия около нас Космос, водят все в тази посока да се търсят възможности за косически пътувания, а сигурни сме скоро след това и за заселване на космическио станции или дори планети. И колкото и да изглежда фантастично, то това ще бъде нашета реалност в едно не толкова далечно бтъдеще време. А дотогава много от нас поне ще гледаме снимки на реални хора, които само срещу няколко милиона празнуват рожден ден примерно с изглед от космически хотел.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.