София – три дни красива и светеща

0

Последните три дни столицата ни София се преобрази и разкраси много повече от колкото досега От 6-ти май насам в София, в централната част е представено светлинното шоу спектакъл Лунар.

Чрез него няколко артиста представят пред публиката своите арт светлинни инсталации. Участват множество артисти от различни страни като Швеция, Австралия, Индия, България, Испания, Франция и още.

Светлинните представления започват след 21 часа, за да е тъмно и да се виждат добре. Столицата е птрепълнена с хора, светлина, снимки в късните часове на денонощието.

Мнозина от жителите на столицата изразиха радостта си от новия и истински модерен облик на София, макар и той да трае само няколко дена. Днес е завършек на идеята, съвпада с празника 9 май – Ден на европа. Светлините претворяват сцени и образи, които носят символика и послания различни, но всички за човечност, обединение и споделеност. Неща много нужни в последните години.

Идеята е съвместна на различни институции и под шапката на Европейския парламент в България. Идеята определено се радва на много добро посрещане от аудиторията и се очаква да се повтори и за следващата година, дано и за по-дълго време. Подобни кратки мапинги със светлини е имало няколко пъти от 2017 г. с прекъсване заради Ковид пандемията, но тази година мащабите са разгърнати и имат акцент анти военните послания относно близката война.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.