Само България даде 0 на победителите в „Евровизия“! На Здравко от „Ритон“ и Нели Рангелова не им пука за Украйна

0

България единствена не подкрепи Украйна в „Евровизия“!

Единствено българското жури в „Евровизия“ отказа да подкрепи Украйна, която в крайна сметка спечели конкурса снощи. България е единствената страна, която даде на победителите 0 точки.

Членове на българското жури бяха Здравко Желязков от дует „Ритон“, Нели Рангелова, Венцислав Роланд – Venzy, Мария Мутафчиева от „Мери Бойс Бенд“ и Георги Симеонов – JJ. Всички те отказаха да дадат някакви точки на Украйна.

Цял ден в мрежата ври и кипи, че „Евровизия“ е стигнала дъното с победата на Украйна, тъй като тя е била подарена заради ситуацията там в момента. Конкурсът е бил политизиран, смятат повечето зрители, а песента на победителите наистина не впечатли.

За да го направят по-хитро обаче, Украйна не спечели от вота на журито, а от този на зрителите. Така трудно могат да обвинят организаторите в манипулация, защото надали някои ще тръгне да иска доказателства за гласуването на зрителите.

Българското жури обаче очевидно единствено не е разбрало, че се гласува по политически причини. Някои дори обвиниха членовете му, че за пореден път са показали, че България е проруска република.

Жени Шиер от „Демократична България“ например излезе с много остър пост в социалните мрежи, в който строго осъжда журито ни в „Евровизия“ и заявява, че за нея тези творци вече не съществуват.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.