Древно турско проклятие погубило Астор? Къщата му била обладана от зли духове

0

Древно турско проклятие, надвиснало над къщата на покойния магьосник Астор, го погубило. В това вярват местни баячки и врачки от Долни Лозенец.

Припомняме, че преди години Астор откупи къщата на своя ментор Мистер Сенко след неговата смърт за 60 000 марки. Той направи стабилен ремонт на сградата, дострои я и именно там организира своя Магически театър, който радваше хората.

Още тогава се появиха грозни слухове, че Астор е превзел къщата и я е съсипал, но истината е, че преди да я откупи, тя пустееше и се рошеше.

Та именно за тази къща древното предание гласи, че е прокълната. Навремето поради същата причина в нея от мистериозна смърт починала и съпругата на Кадъ Сейфуллах Ефенди. В последствие в нейна памет е построена джамия в центъра на столицата.

Местните баби смятат, че същото проклятие е погубило без време и самият Астор, писа „Минаха години“. Великият магьосник си замина от този свят след тежко боледуване от рак, като според слуховете в последствие е претърпял и инсулт, а последните си дни е прекарал в хоспис.

Дали легендата за древното смъртоносно проклятие е вярна, оставяме на вас да прецените.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.