Днес се очаква да се гласува предсрочното освобождаване на председателя на родния ни парламент Никола Минчев. Най-младия до момента избиран, предложението идва от опозицията и като негов заместник се подготвя Ива мИтева, която взеле преди време, за кратко, в тази роля.

Никола Минчев е по-скоро подложен на този политически тест може би като репетиция на предстоящия скоро вот на недоверие към цялостния кабинет и все пак аргументите спрямо Минчев не звучат сериозно и обосновано. Все пак гласуване относно политика за РС Македония все още няма, какво прикрива не е уточнено.

А честите искания от ИТН за все нови и нови постове наистина изглецдат кариеристично и реваншистки. Но финално предателството е цялостно и е към всички граждани и към тези, които очакваха промяна в ежедневието и институциите от управляващите и в тези, които гласуваха за нови партии като Възраждане или ИТН и точно те сега се оказват от страната на бившия политически модел.

Престоят промени, но Кирип Петков за пръв път изглежда сериозно притеснен за позициите на властта и това е очевидно и днес в парламента, без да коментираме грозните думи и реакции на така наречената управляваща класа.