Васил Михайлов плаши клиенти с незаконен патлак

Контрабандистът Васил Михайлов, чиято фалшива водка “Монблан” прати в спешното стотици зрелостници в разгара на баловете, въртял банда за изнудване заедно с още четирима криминално проявени. Наш читател дойде лично в редакцията за да разкаже за тормоза, на който бил подложен той и семейството му. Покрай собствените си незаконни бизнеси Михайлов имал цял списък с хора, които по един или друг начин са били в досег с криминалния контингент и това ги правило уязвими. Умишлено се подбирали жертви с чисто досие, малък и често закъсал бизнес, и без връзки по високите етажи. Най-често Михайлов се насочвал към съдържатели на малки магазинчета, кръчми или семейни хотелчета. На тези хорица без да знаят им се е пробутвал фалшив алкохол или контрабандни цигари. “Лошата” стока се смесвала с редовна, потърпевшите не се усещали и безкритичто пласирали артикулите на редовните си клиенти. Васил Михайлов предварително знаел кой магазинер ще бъде зареден с незаконни цигари и няколко часа след доставката цъфвал неканен в магазина.Понякога се представял за разследващ полицай, а друг път за дистрибутор на водка “Монблан”. Последното не било голяма лъжа, още повече, че из София той джиткал с брандиран Форд Фокус.

Вносителят на отровната водка “Монблан” организирал банда за изнудване

Бандидът лесно влизал под кожата на собствениците и им обяснявал как ако каже и една дума на ченгетата, те щели да затворят и без друго западналия им бизнес. Но ако човечецът можел да отдели по хилядарка на седмица, той щял да си затвори очите. Наплашени, търговците бъркали в касата с надежда да им се размине. Но след 3 дни Михайлов отново се появявал за да вдигне мизата, защото “нещата били много проблемни”. Който откажел да се отчете бил заплашван с полиция, ДАНС, прокуратура, а на най-костеливите орехи директно им било казвано, че надвечер неговите хора щели “да им понаместят кокалите” за назидание на други немирници.

Точно такъв е случаят с нашия информатор. Той стопанисва малко хотелче на изхода на София и си признава, че като нищо покрай марковите водки може да са му пробутали и накой палет с ментета, но притежавал изрядни фактури от редовни дистрибутори, т.е при една проверка нямало да носи отговорност или най-много да се разминел с дребна глоба. Ето защо отказал да се церемони с Михайлов и грубо му показал вратата. Последвали смс-и със снимки как децата му излизат от училище, пратили му фото с колата на майка му, а накрая самият Васил позвънил от скрит номер за да го предупреди, че животът е кратък. Подобна съдба сполетяла и съдържателка на механа в Люлин, но жената била стара мутренска кръчмарка и бързо разяснила на Васил Михайлов, че има и по-страшни от него. Унизен, гангстерът извадил пистолет и се разкрещял, че щял да направи на решето пивницата и клиентите.

Вносителят на отровната водка “Монблан” организирал банда за изнудване - Снимка 2

За патлака се знаело, че е 100% незаконен, т.к Васко не притежавал разрешително. В дебелото му полицейско досие има обнинение за отвличане, побой и грабеж още през 1996 г., а 10 години по-късно е бил привикван по подозрения в изнудване. Явно сега се е върнал към стария занаят и нагло си разиграва коня под носа на столичните куки, част от които също захлебвали от него, разказва информаторът ни.

Източник: Crimesbg.com