Обявиха, че сред най-издирваните, в топ 10 търсени от ФБР попада наричаната крипто кралица Ружа Игнатова. Бизнес дама, която бе уличена в измами с инвестиции в криптовалути и създаване на така наречените финансови пирамиди, които са подвели редица хора да вложат пари. След като бе;ежи печалби от милиарди, започва разследване срещу нея, поставена е под международно издирване, а днес е сред най-търсените престъпници.

Официално присъства в страницата на ФБР и се предлага сума от 100 000 долара за всеки знаещ нещо за нейното местонахождение. Такава е сумата за всеки от най-издирваните, независимо че измамите за които е търсена да й се намери съдебна отговорност Ружа са на стойност в пъти повече.

Ружа Игнатова е от София родом, но още на 10 г. заминават с близките й за Германия. Развива се успешно в сферата на иконоиката, работи в различни инвестиционни фондове, Баща й също има бизнеси в Германия, Ружа е избрана за бизнес дама на годината през 2014 г. Още от 2015 обаче започват еразкритията за измамните й схеми в нейната корпорация  OneCoin, където хора от целия свят влагат средства. В Китай, Австрия компанията е обявена за незаконна, от края на 2017 г. Ружа е в неизвестност. Теориите за нейното изчезване са много, вероятно вече е със сменена визия и самоличност.