Калина Паскалева разказа своето сутрешно преживяване в мрежата!Изкусителката Калина Паскалева

, която към днешна дата е изявен журналист и писател, сподели сутрешната си любопитна случка. Тя е по повод зачестилите ПТП-та на пътя и вечния въпрос какви шофьори са българите. Ами..., от думите й излиза, че сме си все същите: [caption id="attachment_412120" align="alignright" width="208"]Калина Паскалева Калина Паскалева обрисува мила родна картинка[/caption]

"Сега ще ви разкажа една история... Днес, в 8 и 40 сутринта, излязох от вкъщи. Отивах на лекар. Имам личен автомобил и един приятел (не гадже) ми помага с шофирането. Защото аз не мога, защото постоянно говоря по телефона, чета мейли, пиша прессъобщения... Или с две думи - работя и съм концентрирана в друга посока и не желая дори да се науча да карам.

Няма да използвам думата, с която повечето ми колеги и приятели го описват - шофьор. Живея в кв. “Витоша”. Улиците са тесни и съседите паркират близо до тротоара (по принцип не е правилно, но го правят и ги разбирам). Тръгваме ние с моята кола и срещу нас една госпожа с младо момиче на предната седалка (возят се в последен модел Порше Кайен - бяло на цвят), зад тях друга дама, с малка женска количка. Моята кола е Ауди А8, но е 2006 година (сиреч - изглежда много скъпа, но всъщност - не е). Дамата с джипа е срещу нас, в пълно нарушение, но седи около минута, гледаща ни тъпо и силно настояваща да се мръднем назад и да й направим път. Отказах категорично, защото закъснявах за лекар. Започнаха едни много нелепи маневри и другата жена отзад от малката кола наби спирачки, спря, слезе и кацна на прозореца ни, започваща да обижда шофьора. От наша страна имаше само усмивка и едно изречение “Ако всички ви пускат, вие как ще се научите как се кара и кое е правилно?”. Пак повтарям и двете коли срещу нас бяха в нарушение, за използването на колани изобщо няма да коментирам. След като жените най-накрая се изместиха от пътя - тази с малката кола, но големи претенции, спря пред гараж, който не е нейн и беше надписан с големи букви ГАРАЖ! НЕ ПАРКИРАЙ! А тази с джипа си свали прозореца и започна да обижда на нечуван за мен диалект. Помня само финалът й “Айди карай бие, няма да съ занимавами тука с тиеби цяла сутрин!”. И засвистя с Кайена по улицата. Каква е поуката от цялата история ли? Българинът мрази да спазва правилата и все друг му е виновен. Никога няма да си погледне първо в собствената паница. А най-гръмогласни са, разбира се, жените - тия с повечкото власт или пари", разказа Калина Паскалева.