Моника Валериева изръшка Гугъл, за да се направи на умна! (виж безумията й тук)

Моника Валериева изръшка Гугъл, за да се направи на умна! (виж безумията й тук)
Гласувайте за статията

Моника Валериева надмина себе си в опитите да се изкара интелектуалка!

Моделката Моника Валериева беше доста дейна в социалната мрежа вчера. След полемиките около неочаквания й пост за алпиниста Боян Петров, тя беше захапана и от потребители, и от журналисти. В това число и Крум Савов.

Моника Валериева

Моника Валериева се е побъркала на тема ум, иска да я считат за интелигентна

Мнозина й казаха, че не е нейна работа да се рови в живота и решенията на човек, до когото не може и да мечтае да се докосне. А още по-малко да пита правилно ли било решението му да се втурне към върха. Моника Валериева отвърна с дълъг пост, в който обвини Крум Савов в нападки срещу личността.

Вероятно доста време е ровила в Гугъл, за да „снесе“ и третото си обяснение. От типа – виж колко съм интелигентна. Цигираме я точно:

„Ad hominem (ад хоминем, от лат.: „към/срещу човека“ или „към/срещу личността“), още „argumentum ad hominem“ (аргумент към човека) или лична нападка[1] се нарича аргумент в логиката, реториката и критичното мислене, който е насочен към личността на опонента, а не към неговия аргумент.[2]

Обичайно се класифицира като неформална логическа грешка[3] и по-точно — като ирелевантност, която отклонява вниманието на опонента и аудиторията от темата на диспута, и ги насочва към личните качества на атакувания.

Някои автори различават различни подвидове логически заблуди: ad personam („към личността“) — личностни нападки, състоящи се в критика или оскърбление на опонента; ad hominem circumstantiae — обяснение на гледната точка на опонента чрез заобикалящи го обстоятелства;

ad hominem tu quoque („ти също“) — насочване на вниманието към това, че опонентът подлежи на критика със своя собствен аргумент“, това написа в профила си моделката. Коментарите са за вас.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар