Калина Паскалева: Тия с повечко власт и пари се смятат за богопомазани! (ето какво й се случи днес)

Калина Паскалева: Тия с повечко власт и пари се смятат за богопомазани! (ето какво й се случи днес)
Гласувайте за статията

Калина Паскалева разказа своето сутрешно преживяване в мрежата!

Изкусителката Калина Паскалева, която към днешна дата е изявен журналист и писател, сподели сутрешната си любопитна случка. Тя е по повод зачестилите ПТП-та на пътя и вечния въпрос какви шофьори са българите. Ами…, от думите й излиза, че сме си все същите:

Калина Паскалева

Калина Паскалева обрисува мила родна картинка

„Сега ще ви разкажа една история… Днес, в 8 и 40 сутринта, излязох от вкъщи. Отивах на лекар. Имам личен автомобил и един приятел (не гадже) ми помага с шофирането. Защото аз не мога, защото постоянно говоря по телефона, чета мейли, пиша прессъобщения… Или с две думи – работя и съм концентрирана в друга посока и не желая дори да се науча да карам.

Няма да използвам думата, с която повечето ми колеги и приятели го описват – шофьор. Живея в кв. “Витоша”. Улиците са тесни и съседите паркират близо до тротоара (по принцип не е правилно, но го правят и ги разбирам).

Тръгваме ние с моята кола и срещу нас една госпожа с младо момиче на предната седалка (возят се в последен модел Порше Кайен – бяло на цвят), зад тях друга дама, с малка женска количка. Моята кола е Ауди А8, но е 2006 година (сиреч – изглежда много скъпа, но всъщност – не е).

Дамата с джипа е срещу нас, в пълно нарушение, но седи около минута, гледаща ни тъпо и силно настояваща да се мръднем назад и да й направим път. Отказах категорично, защото закъснявах за лекар. Започнаха едни много нелепи маневри и другата жена отзад от малката кола наби спирачки, спря, слезе и кацна на прозореца ни, започваща да обижда шофьора.

От наша страна имаше само усмивка и едно изречение “Ако всички ви пускат, вие как ще се научите как се кара и кое е правилно?”. Пак повтарям и двете коли срещу нас бяха в нарушение, за използването на колани изобщо няма да коментирам.

След като жените най-накрая се изместиха от пътя – тази с малката кола, но големи претенции, спря пред гараж, който не е нейн и беше надписан с големи букви ГАРАЖ! НЕ ПАРКИРАЙ! А тази с джипа си свали прозореца и започна да обижда на нечуван за мен диалект.

Помня само финалът й “Айди карай бие, няма да съ занимавами тука с тиеби цяла сутрин!”. И засвистя с Кайена по улицата. Каква е поуката от цялата история ли?

Българинът мрази да спазва правилата и все друг му е виновен. Никога няма да си погледне първо в собствената паница. А най-гръмогласни са, разбира се, жените – тия с повечкото власт или пари“, разказа Калина Паскалева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар